Meer weten?

Neem gerust contact op of bekijk de catalogus. 

Groenschutting

Met dit ontwerp willen we de erfafscheiding natuurlijker maken en plaats bieden aan planten, vogels en insecten. Vul wat vakken van de schutting met planten, plaats er een insectenhotel in en zorg ook voor vogelhuisjes. Houd je een gedeelte open, dan blijf je in contact met de naaste omgeving. Jij bepaalt hoe de Groenschutting eruit komt te zien.

Bekijk de catalogus voor meer informatie over modellen, maten en prijzen.

Variaties in de tuin

Hoe werkt het

1. Bepaal de benodigde lengte  >  2. kies varianten  >  3. overleg met de buren  >  4. bekijk details in catalogus  >  5. vraag/ bestel via contact

 

Maak voor het stuk wat je wilt afscheiden zelf een compositie aan wanddelen. Wil je een rijke invulling met planten voor een vogelvriendelijke tuin, kies je een open structuur, of een dichte wand van wilgentenen.

  • Meer details (maten, prijzen) vind je in de catalogus.
  • Weet je wat je wilt of heb je vragen, neem gerust contact op

Kies je wanddelen

Hieronder staan de standaard groenschutting modellen. Kies welke basisdelen je graag wilt, op basis van de benodigde lengte en gewenste hoogte. Een pasdeel of trellisdeel kun je eventueel nog inkorten om het passend te maken.

natuurlijker schutting vertikaal tuinieren

Groenschutting Vol Hoog

schutting met vier plantenvakken

BxH :160x167 cm

Schutting met 2 plantenvakken

Groenschutting Halfvol Hoog

twee dubbelzijdige plantenvakken

b x h  : 160 x 167 cm

Dichte schutting met wilgentenen

Groenschutting Sober Hoog

dichte schutting van fijne wilgentenen

b x h  : 160 x 167 cm

natuurlijke schutting halfhoog

Groenschutting Vol Halfhoog

Halfhoge schutting met 4 plantenvakken

b x h   160 x 130 cm

natuurlijke schutting laag

Groenschutting Halfhoog Halfvol

Halfhoge schutting met 2 plantenvakken

b x h   160 x 128 cm

natuurlijke schutting smal

Groenschutting Smal Vol

Smal model met 4 vakken

b x h   121 x 167 cm

natuurlijke schutting smal

Groenschutting Smal Halfvol

Smal wanddeel met 2 vakken

b x h : 121 x 167 cm

natuurlijke schutting voortuin

Groenschutting Laag Vol

Laag wanddeel met 2 plantenvakken

b x h : 160 x 90 cm

open groene schutting klimplanten

Trellis Hoog

Open wanddeel voor een klimplant. In te korten

b x h : 99 x 167 cm

natuurlijke schutting op maat

Pasdeel hoog

Dit wanddeel kun je nog inkorten

b x h : 121 x 167 cm

natuurlijke poort deur

Groenschutting Deur

Deur met slot en klink

Links of rechtsdraaiend

b x h : 92 x 167

Kies eventueel andere invulling

In veel wanddelen zitten standaard 2 of 4 dubbelzijdige plantenvakken. Je kunt hier eventueel ook een andere invulling aan geven, bijvoorbeeld een vogelvoedertafeltje, een insectenhotel. Of misschien komt een enkelzijdig plantenvak beter uit.

bloemen planten in je schutting

Plantenzakken

Het heet niet voor niets een groenschutting! Hang een plantenzak in de vakken en maak er iets moois van. Er zijn plantenzakken voor dubbelzijdige en voor enkelzijdige vakken. Bij de dubbelzijdige vakken kunnen er van beide kanten van de schutting planten in gezet worden.

enkelzijdig vak voor planten in je schutting

Enkelzijdig vak

Komt een vak dat uitsteekt aan 2 zijden niet uit, dan hebben we ook een enkelzijdig vak.

vogelvriendelijke schutting

Voedertafeltje

Vogels kun je het hele jaar door voeren. Een voedertafeltje in de erfafscheiding is een leuke en eenvoudige manier om meer leven in je tuin te krijgen. Moet je er wel iets eetbaars opleggen.

insecten bijenhotel in je schutting

Insectenhotel

Wilde bijen en andere nuttige insecten kunnen wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een onderkomen. In dit insectenhotel zijn doorzichtige buisjes geplaatst. In ons hotel is goed te zien wat die bijen daar allemaal uitspoken. Leuk om zelf te vullen met snoeiresten ed maar kan ook gevuld geleverd worden.

vogelhuisje in schutting

Vogelhuisje

Dit vogelhuisje is eenvoudig in een vakje van de schutting te schuiven. Vogeltjes kunnen aan beide zijden naar binnen. Geschikt voor mezen. Misschien ook wel voor een gekraagde roodstaart. Je weet maar nooit.

tuinkastje in je schutting

Tuinkastje

Gebruik je schutting om kleine tuinspullen in op te bergen. Een schepje, plantenvoeding of een goed boek voor de buren. Want de buren hebben natuurlijk ook een deurtje.

nisje in een schutting

Nisje

Leuk om iets in te zetten, ter decoratie of gewoon omdat je het kwijt moet.

Bestellen

Zijn jullie eruit wat jullie willen? Bekijk de catalogus voor alle details (maten, materialen, prijzen) en vraag een offerte op via ons contactformulier.

We hebben een beeldende handleiding om het zelf te plaatsen. Doe je het liever niet zelf, de Buurjongens kunnen het ook plaatsen.

Heb je specifieke wensen? We kunnen ook maatwerk leveren

Materialen

Douglas hout voor de schutting

Groenschutting frames zijn gemaakt van geschaafd douglas hout. De panelen van wilgenmatten. De plantenvakken zijn gemaakt van ongeschaafd douglas hout, wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Er is bewust gekozen voor materialen uit duurzaam beheerde bossen binnen een straal van 150 km. Zo is ook de productie van de schuttingen bevorderlijk voor de biodiversiteit en heeft het zo min mogelijk impact op het milieu.

Douglas en Lariks hout zijn de meest duurzame Europese naaldhoutsoorten. Dit hout heeft in deze toepassing een levensduur van 15 jaar. Het hout bevat relatief veel hars, wat voor een natuurlijke bescherming zorgt.

Douglas hout voor de schutting

Het hoeft niet onderhouden te worden en zorgt ook nog eens voor een minimale belasting van het milieu. Wel zo fijn om hout in je tuin te hebben dat niet vol zit met chemische middelen.

De wilgenpanelen hebben een levensduur van 4 tot 8 jaar, en kunnen eenvoudig vervangen worden.

De plantenvakken hebben binnenzakken van PE, zodat het hout niet direct in contact staat met aarde. Overtollig water wordt afgevoerd via gaatjes onderin de zak.

Reviews

 by Luc en Marie-Christine on Verrijdbare schutting
Prachtig

Het was spannend om uit te kijken naar de komst van onze schuttingen. Maar onze verwachtingen werden helemaal overtroffen. Prachtig. We zijn onmiddellijk potgrond, bollen en plantjes gaan halen. Ik blijf er maar naar kijken. De eerste vogeltjes zijn al komen eten op de voedertafel.
Wel bedankt, buurjongens. Schitterende service ook !

 by A. Assie on Verrijdbare schutting

Wij hebben de Verrijdbare Groenschutting en dan een combinatie van model VG1 en VG2. De schutting is mid augustus bij ons geleverd dit was sneller dan de verwachte levertijd en 6 weken na het bevestigen van de opdracht. We waren enthousiast over hoe de schutting eruitzag maar in de praktijk viel het verrijden van de schutting tegen. Wij wilden een schutting die we wekelijks of zelfs dagelijks konden verzetten. Door dat er standaard maar 2 zwenkwielen onder zitten was de draai die wij ermee wilden maken niet gemakkelijk. En moesten we hem het laatste stuk op zijn plek tillen. Hierdoor maakte we er minder gebruik van omdat wanneer hij op 1 van de 2 bedoelde plekken stond we hem vaak dan maar een tijdje lieten staan. Nadat de rem van 1 van de zwenkwielen stuk is gegaan zijn ze langsgekomen om deze te maken en hebben ze gelijk de 2 blokwielen vervangen voor zwenkwielen. Voor ons is dit vele malen beter en we zijn er nu zeker van dat we met mooi weer veel plezier zullen hebben van deze schutting. De mannen zijn erg vriendelijk maar door drukte liep de communicatie niet altijd even vlot.

Page 1 of 16:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Ander model

Wil je de Groenschutting in een ander model? We kunnen ook maatwerk leveren, vraag hier naar de mogelijkheden.

Wil je toch een ander type? Ga terug naar het schutting overzicht voor alle soorten.
Misschien zoek je een verrijdbaar model? Of totaal iets anders? Kijk bij diversen.