Skip to main content

Douglas en Lariks hout

schutting Lariks hout 2 Douglas en Lariks hout zijn de meest duurzame Europese naaldhoutsoorten. In de Plantenschutting worden stevige planken van 16-20mm dik gebruikt (ter referentie, een schutting uit de bouwmarkt heeft over het algemeen planken van 12-14mm). De dikkere planken geven de schutting een minimale verwachte levensduur van 15 jaar. Daardoor kan het gerust onbehandeld gebruikt worden. Het hout bevat relatief veel hars, wat voor een natuurlijke bescherming zorgt. Het hoeft niet onderhouden te worden en zorgt ook nog eens voor een minimale belasting van het milieu. Wel zo fijn om hout in je tuin te hebben dat niet vol zit met chemische middelen.

Hout vormt een hernieuwbare grondstof en groeit elke dag bij. De bossen waar het hout voor de schutting vandaan komt worden beheert door Staatsbosbeheer. Het gaat om de balans van alles wat leeft in de bossen, de ontwikkeling van het bos zelf en iedereen die er gebruik van maakt. Staatsbosbeheer zorgt voor de planten en dieren door deze te beschermen, laat de recreant het bos beleven én produceert hout voor de Nederlandse markt. De opbrengsten worden gebruikt voor het beheer van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Je kunt een Lariksboom in het bos het eenvoudigst in de herfst herkennen. De Lariks krijgt dan namelijk mooie gele naalden en verliest haar naalden in de winter.

Lariks houten schuttingpicture thanks to rslandscapedesign.