Groen in de Buurt

Woon je in de provincie Utrecht, dan kun je van 11 februari t/m 29 april 2019 een voucher aanvragen voor een project om je buurt te vergroenen. Zoals voor deze BoomBloemBak. De BoomBloemBak kost anders € 800,- maar bij toekenning van deze voucher*, wordt het geheel vergoed!
Boom&Bloem&Bak_webMaak van je straat of plein een gezellige groene plek. De provincie Utrecht verstrekt daarvoor t/m 29 april 2019 een voucher.

Samen met Bio-Kultura en BoomKroon hebben we een Menukaart samengesteld met allerlei soorten plantenbakken, planten en bomen.

Stel je eigen menu samen voor €500 of €1000, en vraag de voucher aan om het geheel vergoed te krijgen.

Daarmee heb je heel veel natuur in één. Speel onder de fruitbomen, pluk van de kruiden en ruik aan de bloemen.

Hoe werkt het?
1: Vind 4 andere mensen in je buurt (of schoolplein of hofje etc.) die het ook willen.
2: Download het Stappenplan Groen met de Buurt 2019
3: Neem contact op met de Buurjongens en we begeleiden je met de aanvraag.

Na het indienen van de aanvraag beoordeelt Groen aan de Buurt elke aanvraag afzonderlijk. Wij kunnen hier geen invloed op uitoefenen. Wij zijn dus slechts degene die jullie helpen met het vergroenen van de buurt, niet degene die de vouchers uitkeren en hierover beslissen.

Duurzame samenwerking
De menukaart is een samenwerking tussen Buurjongens, Bio-Kultura en Boomkroon. Drie bedrijven die bij hun projecten letten op mens en natuur. De houten constructie wordt gemaakt i.s.m. de sociale werkplaats, van duurzaam onbehandeld hout. Deze houten bak wordt gevuld met biologische tuinaarde en gevuld met biologisch gekweekte planten en een fruitboom.

Drukwerk

850630-biologische-potgrond-bio-kultura

Beleef en Bewonder Voucher aanvragen
Als er minimaal 5 mensen enthousiast zijn over de voucher bij jullie in de buurt, dan kun je starten met het invullen van het online formulier en het verzamelen van de namen en handtekeningen. Op de website van Groen aan de Buurt kun je het formulier invullen om je Beleef en Bewonder Voucher aan te vragen.

* Subsidie van de provincie Utrecht:

Vouchers Beleef en Bewonder!