Skip to main content

Maak je buurt groener en gezelliger!

Groen in de buurt

Wil je samen met je buren je buurt vergroenen? In meerdere gemeenten en provincies zijn er potjes om dit te ondersteunen. Zo geeft de provincie Utrecht bijvoorbeeld regelmatig groene vouchers uit en zijn er verschillende fondsen. In Amsterdam ondersteunt de NME bij groene projecten.

Stel je eigen groene plek samen met behulp van de menukaart. Maak daarmee van je straat of plein een gezellige groene plek.

BoomBloemBak

Een samenwerking tussen Buurjongens, Biokultura en Boomkroon. Vergroen je buurt op biologische wijze.

Om het gesprek met je buren zo concreet mogelijk te kunnen maken, hebben we met de Buurjongens een aantal alles-in-één oplossingen ontwikkeld. Zoals de plantenbakken inclusief biologische planten, bomen en tuinaarde.

Samen met Bio-Kultura, BoomKroon en Kwekerij van Houtum hebben we een Menukaart samengesteld met verschillende plantenbakken, planten en bomen. Daarmee ben je verzekerd van duurzame oplossingen voor een groenere buurt.

BoomBloemBak

Plantenbak

Fruitboom

Moestuinbak

Plantenpakket

Tuinaarde

Duurzame samenwerking

De menukaart is een samenwerking tussen Buurjongens, Bio-Kultura en Boomkroon. Drie bedrijven die bij hun projecten letten op mens en natuur. De houten constructie wordt gemaakt i.s.m. de sociale werkplaats, van duurzaam onbehandeld hout. Deze houten bak wordt gevuld met biologische tuinaarde en gevuld met biologisch gekweekte planten en een fruitboom.

Beleef en Bewonder Voucher

In 2019 kon je in de provincie Utrecht een voucher aanvragen. Houd de website in de gaten voor 2020. Als er minimaal 5 mensen enthousiast zijn over de voucher bij jullie in de buurt, dan kun je starten met het invullen van het online formulier en het verzamelen van de namen en handtekeningen. Op de website van Groen aan de Buurt kun je het formulier invullen om je Beleef en Bewonder Voucher aan te vragen.

 

* Subsidie van de provincie Utrecht: